Bangkok, een uniek bezoek aan de city of angels

Citytrip Bangkok Thailand Bezoek

This post may contain affiliate links. If you make a purchase through one of these links, we may receive a commission at no extra cost to you. Please read our affiliate disclosure and privacy policy for more information

We hebben enkele dagen doorgebracht in Bangkok en konden ons aanpassen aan de Aziatische stijl: lekker eten, mooi weer, en ons eerste krampje is al gepasseerd :-). Maar het was hier fantastisch en we zien het al helemaal zitten voor de komende drie maanden.
Koninklijk Paleis Zonsondergang Bangkok
Zicht op het koninklijk paleis in Bangkok

Bangkok… wat een stad!!! We keken onze ogen uit. Op elke hoek van de straat was er wel iets te beleven. Eetkraampjes, mannen met overladen karren, tuktukskes, man met slang, waarzeggers, … Op het programma stonden twee mooie complexen: Wat Phra Kae (koninklijke tempel) en Wat Pho (met een Boeddha van 44 m lang!!). Kleed jezelf gepast, want Jurgen kon al snel een nieuwe Thaise wijde broek kopen, die wel heel handig bleek te zijn en de rest van de reis mee aflegt ;-).

Koninklijk Paleis Bankgkok Thailand
Koninklijk paleis in Bangkok

Na een beetje rondkuieren, zijn we op goed geluk enkele straatjes ingeslagen om zo een beeld op te vangen van het echte Bangkok. Marktjes waar er bijna geen toeristen liepen, een stukje authentiek havengebied, …

Lokaal Markt Bangkok Thailand
Lokale markt in Bangkok

We zaten in een guesthouse vlak bij Khao San Road, New Siam II. We vonden dit een heel leuk hotel, basic maar het had alles wat het moest hebben. Een zwembad, propere kamers en zeer betaalbaar! We gaven ongeveer 25 EUR voor een tweepersoonskamer per nacht.

Gelukkig zaten we in een zijstraatje zodat de grootste drukte aan ons voorbij ging. Khao San Road is de backpackersstraat, een gezellige wijk vol leuke guesthouses, restaurants en bars, kraampjes en vooral een mengelmoes van jong, oud, Thai en buitenlanders.

We zijn een namiddag gaan fietsen in Bangkok. Voor mensen die hier al geweest zijn lijkt dat pure zelfmoord, maar er is hier een Nederlander, Co Van Kessel die een route uitgestippeld heeft die verkeersvrij is en het was een hele ervaring. Hier vind je meer informatie over deze leuke activiteit.

Bangkok Fiets Thailand
Bangkok per fiets met Co van Kessel

We hebben een heel andere kant van de stad gezien: Chinatown (enorm hectisch en chaotisch), de khlongs (zoals Venetië maar in het oosten en veel armoede maar wel heel authentiek) en stel je voor: plantages en palmbomen in Bangkok!! En wat vooral leuk was, waren al de kindjes die “hello, hello” of “sawadee” roepen. Er is er zelfs eentje vanachter op onze fiets gesprongen :-).

Plantages Bangkok Thailand Fietstocht
Plantages in Bangkok
Fietstocht Bangkok Thailand Klongs
Klongs in Bangkok

Nog een dagje shoppen en zwemmen en onze heerlijke vier dagen in Bangkok zaten erop!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top