De bordjes langs de weg van Australië en Nieuw-Zeeland

This post may contain affiliate links. If you make a purchase through one of these links, we may receive a commission at no extra cost to you. Please read our affiliate disclosure and privacy policy for more information

Hallo iedereen,

hier ben ik weer maar nu zijn het niet de verhalen. Nu zitten we in de auto en we zien allemaal bordjes in Australië en Nieuw-Zeeland met dieren op! En sommige dieren zien we in het echt!

De bordjes van Australië

Een koala

De koala leeft alleen in Australië.  En wij zagen hem in Victoria en er zijn er meer in Queensland. De koala is een buideldier. Hij eet de blaadjes van de eucalyptusboom. De koala is een dier dat in de avond wakker wordt en in de nacht eet en en op ontdekking gaat. Overdag slaapt hij. Hij heeft een buidel en daar zit het kindje in.

Koala Road Sign Weg Bord Australia
Het bordje van de koala, getrokken vanuit de rijdende auto want we konden niet stoppen.

De kangoeroe

De kangoeroe leeft alleen in Australië ??. Het is ook een buideldier. Hij leeft overal in Australië! De kangoeroe zie je overdag en in de nacht. Er zijn al veel bordjes in Australië gezet. Maar er zijn ook veel kangoeroes. Hij eet graag gras??. Wij zagen de kangoeroe verschillende keren.

En weet je waarom hij alleen in Australië leeft? Dat is omdat hij niet van het eiland kan. Hij kan wel een beetje zwemmen, dat hebben we eens gezien, een kangoeroe die een rivier overzwom.

En ze kunnen over de straat springen. Daarom zijn de bordjes, zodat je vooral in de nacht er niet op rijdt. En het is nooit slim dat je een kangoeroe aait. Maar wij deden het in een verzorg centrum want daar mocht het.

Uluru Stuart Highway Kangaroo Austrailia
Een kangoeroe bordje in het midden van Australië, aan Uluru.

De emu

De emu lijkt op een struisvogel, hij is bruin en heeft een donkere snavel en lange poten maar niet zo lange als een giraf. Ze lopen meestal in groepen in de velden. En als het te warm is dan staan zo onder een boom ?. De emus kunnen over de weg lopen. En wij zagen hem maar gelukkig niet voor onze auto, Cody.

Emu Bord Weg Road Sign Australia
Een emu bordje onderweg van Melbourne naar Sydney.

De wombat

De wombat leeft in een hol. In de nacht kan hij wel eens oversteken, want dan is hij wakker. Hij is ongeveer 1m groot. Wij dachten dat hij kleiner was maar we hadden er één gezien in een verzorg centrum. De wombat leeft ook alleen in Australië in het wild. Het is moeilijk uit te leggen hoe hij eruit ziet. Misschien moeten jullie het eens opzoeken? We hebben geen foto van het bordje.

Het stekelegeltje (echidna)

Dit egeltje heeft allemaal stekels. Hij leeft alleen Australië. Hij gaat ook in de nacht op ontdekking en slaapt overdag. Het egeltje eet kleine dieren bv: insecten. Hij kan zich zelf verdedigen met zijn stekels. Het is een speciaal egeltje want hij heeft een lange neus. Die hebben we jammer genoeg niet gezien, maar wel de bordjes!

Echidna Sign Road Weg Bord Australia
Een bordje van het egeltje, getrokken vanuit de rijdende auto (met vuile ramen 😉 )

Wilde paarden

Deze paarden zijn niet zomaar paarden! Het zijn wilde paarden. Ze kunnen zomaar over steken op de weg en je kan ze niet in de wei zien! Ze eten gras☘️. Deze paarden zijn speciaal, ze zijn vrij.

Je kan er niet op rijden. We hebben geen foto van het bordje, maar het is zoals de bordjes bij ons maar zonder een mijnheer erop, enkel een paardje.

De bordjes van Nieuw-Zeeland

De pinguïn

Een pinguïn is een dier dat in het water zit. De pinguïn broedt aan land. Er zijn grote pinguïns en kleine pinguïns. We zagen een super zeldzame pinguïn met geel aan zijn ogen. En als je aan de zee rijdt kan je wel eens zo een bordje zien want ze kunnen overlopen op straat.

Bord Sign Road Weg Pinguin Penguin New-Zealand
Een pinguïn bordje langs de kust van Nieuw-Zeeland

Zeehonden

De zeehonden zijn dieren die in het water graag spelen. Ze kunnen soms over steken. Ze eten vis. En ze zitten aan de zee. Ze kunnen ook kunstjes. En wij zagen ze. De kleintjes spelen, de mama’s gaan vis vangen en de papa’s rusten op de rotsen.

Zeehond Sign Road Weg Bord New Zealand
Ons enige zeehondbordje dat we gezien hebben in Nieuw-Zeeland!

De kiwi

De kiwi is een dier. Hij is heel zeldzaam, hij leeft alleen in Nieuw-Zeeland. De kiwi eet wormpjes. Overdag slaapt hij en in de nacht gaat hij op pad. De eitjes zijn 3cm. Hij slaapt in een hol. De kiwi is geen fruit. Maar je hebt ook kiwi fruit.

We hebben de kiwi niet gezien in het wild en gelukkig niet op straat aan onze auto. Daarom zijn we de laatste dag naar de zoo in Auckland gegaan en daar hebben we de kiwi gezien! Gelukkig!

Kiwi Bord Sign Vulcano New Zealand
Ons eerste Kiwi bordje, met een vulkaan op de achtergrond!

En vonden jullie het leuk? Zouden jullie die ook willen zien die bordjes van Australië en Nieuw-Zeeland? Hopelijk vonden jullie het leuk wat ik over de diertjes verteld heb? Tot een volgend berichtje! Yuna

15 thoughts on “De bordjes langs de weg van Australië en Nieuw-Zeeland”

 1. Nathalie De Pauw

  Waw meiden ik ben zoooooo jaloers op jullie avonturen. Ik droom er ook al heel mijn leven lang van om naar Nieuw-Zeeland te gaan om daar de kiwi’s te zien en naar Australië om samen met de kangoeroe’s rond te huppelen en koala’s te spotten. Jammer genoeg is het er nog niet van gekomen maar door jullie blogs en leuke foto’s waan ik me toch al een beetje daar en kan ik verder dromen van verre landen waar ik hopelijk toch nog wel eens geraak. Geniet nog verder van jullie reis en blijf vooral jullie mooie avonturen neerpennen.

  1. Hallo,

   Het is super moeilijk om kiwi’s de zien maar we zagen er jammer genoeg een in de zoo.
   En de kangoeroes zijn super leuk en de koala ook.
   Ik denk dat je ooit nog naar die landen zal kunnen.
   En het is ook super mooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

 2. Wauw, zo leren we weer heel wat bij! Het bordje met de kangoeroe kende ik maar ik wist helemaal niet dat er nog zoveel andere zijn. Ik toon je blogberichtje morgen zeker aan Habtamu. Hij zal dit superinteressant vinden ? Groetjes!

 3. Karoline, Natan, Robin en Sam

  Amai Yuna, jij hebt super veel geleerd over al die dieren. Ook knap hoe je t allemaal schrijft. En geslaagde studiereis mama en papa! Ik kijk al uit naar je volgende blog!

  1. Hallo iedereen??‍♀️,

   Ja we leren zeker een heleboel bij.
   Het volgende berichtje zal over Australië ??zijn.
   Daaaaaaaaaaaag ?

 4. Super Yuna,
  Door jou leert Babette wat een kiwi en emoe zijn…
  ze kijken al uit naar wat je over Thailand zal posten…

  1. Hallo,

   Heel leuk dat jullie mijn berichtje lezen.
   In Thailand is het super leuk, we hebben al toektoeks gezien. Kennen jullie dat?

   Veele groetjesvan ons☺️☺️

 5. Michael Aendenhof

  Heel fijn om zo jullie avonturen te kunnen volgen! Leuke manier om wat bij te leren ook 🙂 doe zo voort! En veel plezier voor jullie allemaal.

  1. Hallo,

   Inderdaad dit is een goede manier om dingen bij te leren.

   Dankje wel voor mijn berichtje te lezen!!!

 6. Hallo Yuna, wij vonden het heel leuk dat jij dat had gestuurd. Het is leuk om dat te horen. Was het leuk in Nieuw Zeeland en Australië ? Vonden jullie het leuk dat jullie sommige dieren hebben gezien die jullie nog niet kenden? Waren die dieren mooi? Wij moeten nu gaan slapen. Slaap lekker! Groetjes van Nette en Janne

  1. Hallo Nette en Janne,

   In Nieuw-Zeeland en Australië was het super moooooooooooooooi ?!!!!!!!!
   ja ik vind dat leuk dat we somege dieren die we niet kende zagen.
   De dieren waren super mooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi ????

   slaap lekker!!!!!

 7. Het lijkt alsof jullie daar heel veel bijleren! En wij nu ook door jullie verslagje. Geniet maar heel hard van jullie grote reis en we zijn al benieuwd naar de weetjes over Thailand! Groetjes van lieselot, to, finn en leo

  1. Hallo iedereen,

   Ja we zijn nu al in Thailand!!!
   En we leren ook veel bij!

   Daaaaaaaaaaag?????‍♀️?

 8. angelique van den fonteyne

  Yuna ook al zit je nu naast mij ik moest nog snel even je laatste berichtje doornemen ?. Weer een super avontuurtje bij daar in Australië mr nu gaan we samen op ontdekking in Thailand!! Dikke kussen ???

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top