Op weg van Darwin naar Uluru. O nee, de auto is kapot…

Sunset by Uluru or Ayers Rock with kids in the Outback of Australia

Aangekomen in Darwin, Australië

Hier ben ik weer. Met nieuwe avonturen!

De eerste dag

Joepie riepen we met de familie ! We zijn in Australië!!!!!!!!!!!!!!!!!! We zochten een auto en een paar dagen later keken we naar de derde jeep en die was goed!
Maar hij moest nog gemaakt worden en we moesten een hotel zoeken.

This post may contain affiliate links. If you make a purchase through one of these links, we may receive a commission at no extra cost to you. Please read our affiliate disclosure and privacy policy for more information

Het hotel

Er was een klein zwembad, maar een lekker ochtendeten.
Maar wel een leuk zwembad en er waren banden en worsten, noodles noemen ze dat hier.
We mochten tijdens de speeltijd zwemen ! Is dat ook in België?

Darwin Hotel Zwembad Familie
Afkoelen met de noodles in het kleine zwembad in ons hotel in Darwin

Tijdens het wandelen zagen we een papegaai met veel kleurtjes. Heel mooi! Ik zou er ook één willen ! Zo mooi!

Na lang wachten krijgen we eindelijk de jeep. We gaven hem een naam en zijn naam is Cody.  Dat is een naam van het jongetje van in de reddertjes in kangoeroeland. Dat is een film van Disney. Kennen jullie die?

We vertrokken

De eerste dag kamperen! We zagen een kaketoe op een palmboom ?. Dat is de grootste papegaai! Hij is helemaal wit met een geel Kuifje. En hij was super mooi !!!! En zo groot dat de kaketoe was!!! Maar hij is wel luid. De camping was 2 uur rijden. Het was 41 °c en bij jullie?

Brisbane Australia Cuckatoo Kaketoe
Zo ziet een kaketoe eruit!

De volgende kamping

Even rijden 1u30, het was een beetje ver. En dan zag mama een olie lampje. O riep mama wat nu? Bel de meneer van de garage dan. OK. Je moet het water en de olie controleren zeiden ze. Mama zei dat het OK was en we reden weer verder en het mocht van de garage.

De auto is kapot op de volgende kamping ?

Er kwam iemand kijken op de volgende camping en hij zei de auto is kapot. De motor draaide niet goed en dan kan je niet meer verder rijden ! En mama weende een beetje en we zochten iemand die hem kon maken. We vonden iemand maar we hebben bijna 2 weken op een kamping vast gezeten en het was daar 45°c. Dat is heel veel graden, ons gezicht zag rood ?(niet van in de zon te zitten). Maar er was een zwembad gelukkig !

En dan hadden we mensen leren kennen uit Nederland en er was een jongen bij van 5 jaar en ze deden de zelfde weg als ons!!! Maar zij konden wel al vertrekken. En wij kregen school en dan mochten we zwemmen maar het was zo warm! Op die kamping hebben we heel veel papegaaien gezien.

Auto Kapot Pech Outback Familie Australië
Papa moet een nieuwe motor in de auto doen

En bij de andere garages was ook het nog 2 weken wachten maar dan kwam Patrick en bij hem was het maar 3 dagen en we kozen die 3 dagen. En het was iemand met kindjes, 1 van 16 jaar en 1 van 10 jaar. Het was een jongen en meisje en de jonge van 10 zijn naam was Cody (zoals onze auto!) en daar speelden we mee. Niet met het meisje ze was te groot voor ons.

Ze hadden een trampoline en het was met water maar ik had oor pijn, al een week! We mochten nog een keer in het water! Ik vond het leuk !!!! En mijn zus had kou. Maar ik niet.

De outback

We zijn dan naar de outback gegaan waar de kangoeroes leven. Naar de kamping in de outback, de kamping noemde Banka Banka en daar zagen we onze eerste kangoeroe ! En er was ook een keuken en papa maakte iets lekkers maar we mochten de kangoeroe geen eten geven want dan worden ze ziek.

Familie Banka Banka Outback Kangoeroe Trip
Op zoek naar kangoeroes, en Yuna spot er één!

Mama mocht niet in de avond rijden want er waren dan veel te veel dieren op de weg. Bij het eten zat er in de lavabo een kikker en papa was geschrokken en hij zei tegen ons pasop een kikker . Want er zijn gevaarlijke kikkers in Australië.

Mama zei dat er veel surfers in Australië waren maar dan zei ze aan de zee Yuna, niet in de outback want daar zijn er geen golven. Maar wel aan de zee. Weer in de auto Cody en op weg naar Uluru en Kata Tjuta. Er was 1 ding grappig, er was nog een rots en die leek op Uluru en iedereen denkt dat het Uluru is. Dus ze noemden hem Fooluru grappig hé!

Alice Spring

We zijn in de stad voor Uluru, joepie
Papa moet heel veel werken en er was goeie WiFi daar en wij moesten school doen en ik vond het niet zo leuk en Hanne ook niet zo want het was veel te warm! Er was alweer een zwembad . Hebben jullie ook overal in België een zwembad? In Alice Spring zagen we alweer mooie dingen op de kamping (maar ik miste de zee wel een beetje want het was warm ).

Familie Camping Alice Springs Australië
Genieten en afkoelen in het zwembad op onze camping in Alice Springs

Uluru

Nu reden we naar Uluru na een paar uren mochten we even op de iPad want het was lang. We passeerden Fooluru en papa zei dat we er bijna waren. En ik was blij! De stad noemde Yulera en we gingen naar daar. Er was ook alweer een zwembad en we waren er.

We zetten de tent op en zwommen even. Ik en Hanne gingen de kamping gaan ontdekken ! Hè wacht even zei ik, dat zijn die Nederlandse mensen die we leren kennen hebben op die warme kamping! En die zijn hier ook, mag ik hallo gaan zeggen? Ja zei mama. En ze herkenden me ?!
We hebben even gepraat en ze zeiden dat het mooi was! Zij waren er nog 2 dagen en wij drie en we zeiden slaapwel!

De volgende dag gingen we naar het park Uluru want we zagen Uluru van de kamping en nu gingen we echt naar de rots. Uluru er bij gaan staan !!! Het was super moooooooooooooooooooooi. En er was nog een rots en die noemde Kata Tjuta en daar zijn we ook geweest! En dat was ook super mooi!!!!

Uluru Familie Yuna Hanne Ayers Rock Trip Australië
Yuna en Hanne aan het genieten van de natuurpracht aan Uluru!

Een paar dagen later moesten we weg en we reden verder. Tot de volgende keer! Groetjes Yuna

1 thought on “Op weg van Darwin naar Uluru. O nee, de auto is kapot…”

  1. Waauw Yuna, wat een leuk verhaal lees ik hier. Zo een mooie reis en veel meegemaakt.. Nog heel veel plezier en ben al venieuwd naar het volgende verhaal.???.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top