Reisdagboek #8: Een blitzbezoek aan Singapore

Singapore Marina Sand Bays Resort

Om vanuit Borneo in Australië te geraken, maken we een tussenstop in Singapore. En daar wonen goede vrienden van ons! Ideaal dus om ze eens een bezoekje te brengen en Singapore, de stad waar we al zoveel van gehoord hebben, te ontdekken. Al is het maar een eerste indruk opdoen, want we blijven er maar 2 nachten. Yuna en Hanne kijken er ook al even naar uit om William en Audrey, hun kindjes, terug te zien. Want op reis zijn ze enkel en alleen aangewezen op elkaar, dus andere kindjes om mee te spelen is altijd leuk! En wij zijn wel benieuwd om te zien wat onze vriend, Sam hier echt uitspookt. Maar eerst en vooral een kort verslagje van de dingen die we bezocht hebben. Want al waren we hier maar eventjes, Singapore heeft indruk op ons gemaakt en we willen zeker nog eens terugkomen!

Gardens by the bay en het Marina Bay Sands Resort

Supertree Grove Gardens By The Bay Singapore trees
De prachtige bomen van de Gardens by the bay in Singapore.

We hebben maar twee dagen om Singapore te bezoeken dus moeten we selectief zijn met onze uitstapjes. Dag 1 kiezen we voor Gardens by the bay, die vooral bekend zijn voor de grote lichtgevende ‘bomen’. De tuinen liggen ook dichtbij één van de grootste hotels ter wereld, het Marina Bay Sands Resort. Een hotel dat tot de verbeelding spreekt! Redenen genoeg dus om af te zakken naar The Bay, ondanks the vermoeidheid aangezien we ‘s ochtends vroeg geland zijn in Singapore.

We beginnen met de Gardens, een prachtig complex met twee ‘domes’ en de bekende bomen. De ingang tickets voor de domes zijn niet goedkoop, maar blijken achteraf meer dan de moeite waard! De rest van de tuinen, de lichtgevende bomen en een speelzone voor de kindjes zijn volledig gratis!

Flower Dome

Deze magnifieke glazen koepel is één van de grootste serres ter wereld. Binnenin zijn prachtige aangelegde tuinen, gesorteerd per land/continent. Zelfs onze regio is vertegenwoordigd met tulpen, zonnebloemen, … waar alle Aziaten uitgebreid foto’s van nemen! We kijken echt onze ogen uit! Gigantische baobabs, cactussen, tropische tuinen, bloemenvelden, … De kindjes zijn superenthousiast, zeker wanneer ze het kasteel in het midden ontdekken waar je mag door lopen.

Flower Dome Baobab Gardens By The Bay Singapore
De gigantische baobab bomen in de Flower Dome

Cloud Forest

We vonden de Flower Dome prachtig, maar het Cloud Forest is zo mogelijk nog indrukwekkender! Met vanbinnen zowaar een echte waterval! Je kan helemaal tot boven wandelen en dan langs een prachtige luchtbrug weer naar beneden. Tot groot plezier van Heleen en de kindjes, maar Jurgen legt de weg toch af met eerder knikkende knieën wegens zijn hoogtevrees :-). Wanneer we beneden zijn steken ze ook nog eens de mist aan, wat een nevel legt over alles en Heleens fotografen hart in overdrive brengt!

Cloud Forest waterfall Gardens By The Bay Singapore
De meisjes bekijken vol verwondering de prachtige waterval van Cloud Forest bij Gardens in the bay

Supertree Grove

Dit was uiteindelijk waar we voor gekomen zijn! De ietwat mysterieuze bomen die licht geven wanneer de nacht valt. We hebben al vele foto’s zien passeren op het internet en wisten nooit wat we er ons precies moesten bij voorstellen. Maar eens we er liepen begrepen we het onmiddellijk. Ze zijn gewoon indrukwekkend! Prachtig tijdens de dag, adembenemend bij zonsondergang en ‘s nachts. En het leuke is dat ze elke avond een licht- en klankshow opvoeren! Na de lange dag was het een beetje lastig voor de kindjes om te wachten, maar gelukkig bracht een ijsje redding en vonden ze de show fantastisch! Bekende nummers schallen door de luidsprekers en de bomen lichten op in alle kleuren afgewisseld met fonkelende lichtjes alsof er duizenden sterren flikkeren!

Supertree Grove Gardens By The Bay Light Show Singapore
De lichtgevende bomen tijdens de prachtige licht- en klankshow!

Marina Bay Sands Resort

We hebben ooit een aflevering gezien van het BBC-programma ‘Amazing Hotels: Life beyond the lobby’ gewijd aan dit hotel. En sinds dan is vooral Heleen nogal geïntegreerd door dit hotel. Zeker door de gigantische infinity pool die bovenaan ligt, maar die jammer genoeg sinds kort enkel nog door de hotelgasten bezocht mag worden. We zullen dus zeker nog eens moeten terugkeren om hier een nachtje te blijven! Maar het zicht op het hotel, zeker bij zonsondergang was ook al fantastisch! De lobby is één van de grootste ter wereld en er alleen al rondwandelen is eens de moeite. Al willen we de volgende keer wel op het knopje van de lift kunnen duwen om naar onze kamer te kunnen gaan. De kindjes blijven maar spreken over dat hotel met die surfplank bovenaan :-). Het voldeed dus zeker aan onze verwachtingen en smaakt alleen maar naar meer!

Marina Bay Sands resort Singapore Sunset
Het magnifieke hotel met infinity pool helemaal bovenaan!

Een dagje rust met de vrienden

De volgende dag zijn zowel wij als de kindjes redelijk moe. En aangezien papa moet werken en de kindjes ook gewoon eens met hun vriendjes willen spelen, beslissen we om een dagje thuis te blijven. Ze spelen een hele tijd samen in het fantastische zwembad, we gaan ‘s middags samen met Yan, de mama, gaan eten in één van de food courts (die gaan we echt wel missen in Australië) en babbelen ‘s avonds bij met Sam en Yan over hun leven hier in Singapore en onze plannen voor het komende jaar. Nog eens bedankt voor jullie gastvrijheid en de leuke dagen die we hier konden doorbrengen!

Singapore friends kids play
Genieten van spelen met hun vriendjes aan het zwembad

Sentosa eiland

Voor onze laatste dag in Singapore beslissen we naar Sentosa te gaan. ‘s Avonds moeten we ons vliegtuig naar Darwin halen, maar tijd genoeg voor nog een uitstapje. Sentosa is een soort feesteiland voor de kust van Singapore, gevuld met pretparken, cafés, restaurants, … Je kan er dus zo op een dag een gigantisch fortuin uitgeven. Maar aangezien we op budget reizen, gaan we op zoek naar wat er nog te doen is en we ontdekken al snel een heleboel leuke, gratis activiteiten. De rit ernaartoe met de skytrain is ook al een belevenis! De kindjes kijken enthousiast in het rond en vinden het super spannend!

Waterpark

We ontdekken een leuk en gratis waterpark niet ver van de stopplaats van de trein. Het is heel warm, dus de waterspeeltuin wordt met veel enthousiasme onthaalt! Ze kunnen er naar hartenlust spelen, gillend wegrennen als de grote wateremmer omvalt en 100 keer van de glijbaan gaan. En wij? Wij genieten ondertussen van de rust, want de twee kindjes zijn flink aan het spelen en wij kunnen eventjes een gewoon gesprekje voeren ;-).

Sentosa island Water Park Fun Kids
Waterpret op Santosa eiland

Drijvende brug, Siloso beach

Na het waterpark begeven we ons naar Siloso beach, een prachtig eilandje verbonden met Sentosa door een grote hangbrug. En dit is ook het meest zuidelijke punt van het vasteland van Azië. Het is er gewoon fantastisch! We hadden niet verwacht in Singapore zo een mooie stranden te zien, het lijkt alsof je op één of ander tropisch eiland in de Stille Zuidzee staat. Natuurlijk, eens je je omdraait besef je wel weer dat je in Singapore bent, maar toch, zeker een bezoekje waard!

Siloso Beach Bridge Sentosa Island Singapore
De prachtige stranden en brug van Siloso Beach op Sentosa Island

 

Sentosa bridge Siloso beach Southern Point Mainland Asia
De mooie hangbrug op weg naar het het meest zuidelijke punt van het vasteland van Azië

Wat vinden we nu van Singapore?

Zoals wel blijkt uit bovenstaand artikel, vonden we Singapore super leuk en zijn we blij dat we dit alweer kunnen toevoegen aan ons lijstje! Al moeten we zeker nog eens terug komen, want we zijn niet eens in de echte binnenstad geweest.

Singapore is georganiseerd, proper, duidelijk en niet de typische Aziatische stad. Wij vonden het een plezier om er rond te lopen, al mis je op een manier wel wat het chaotische van Azië. Gelukkig vind je nog wel een food court op elke hoek van de straat! Singapore is bekend voor zijn lekker eten en de vele foodies!

Gardens by the bay is een absolute must als je daar bent! We kunnen er eigenlijk alleen maar lovend over zijn. Het is natuurlijk allemaal aangelegd, maar het geheel straalt toch een ongelooflijke rust en grootsheid ter gelijker tijd uit! Sentosa was ook de moeite, al moeten we toegeven dat het daar vooral één grote toeristische attractie is. Voor authenticiteit of een rustige dag moet je niet naar hier komen. Maar het was wel leuk als afwisseling en de kindjes hadden er een fantastische dag!

Gardens By The Bay Supertree Grove Kids
Moet het nog gezegd worden dat we nogal fan waren van Gardens by the bay?

3 thoughts on “Reisdagboek #8: Een blitzbezoek aan Singapore”

  1. Rita van de genachte

    Super verhalen terug amai lieve dametjes wat indrukwekkend toch allemaal???oma onder de indruk hoor ???en toe toch een beetje rusten want denk oogjes te kort voor al dat leuks en moois???geniet er maar verder van???

  2. Veerle van hecke

    Hey Jullie, terwijl het hier zo kouder wordt ( ongeveer rond vriespunt) zien jullie foro’s Er echt zalig uit. Dat hotel lijkt me echt magnifiek… de natuur prachtig… geniet ervan ! Vele groetjes van Veerle en kids!

  3. Pingback: Reisdagboek #9: Darwin, Katherine en autopech · The Global Wizards

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top