Yuna en Hanne tussen thee, tempels en schildpadden…

Tioman Island Beach Walk Kids

Hallo iedereen,

lang geleden. We hebben al veel avonturen meegemaakt.

Cameron Highlands, Maleisië

We zijn naar de thee plantage gegaan en daar mochten we in de fabriek gaan. Dat was super mooi! We kregen een rondleider en die was lief.

Daarna zijn we naar de rozentuin gegaan. Daar heb ik veel foto’s genomen.
Mama heeft voor het eerst een slang rond haar nek gehad!! Dan mochten we een aardbeien milkshake. Hij was heel erg lekker.

We hebben nog veel gezien en ik kan al veel beter rad! Ik vind rijst super lekker en banaan. Er waren veel bochten. Worden jullie snel ongemakkelijk. Ik wel. We krijgen ook school vieja de ejtpet(via de iPad). We hebben ook nog een waterval gezien.

Georgetown, Maleisië

We zijn met de trein naar boven gegaan. Daar hebben we een Boeddha gezien, die was super groot. En we hebben een tempel bezocht ⛩. Ik mocht een wens schrijven en aan de boom hangen. Hopen dat mijn wens uitkomt. We hebben een handbalveld gezien in Maleisië.

Perhentian Islands, Maleisië

We zijn de 2de dag gaan snorkelen en we een schildpad in het wild gezien
en een mama haai gezien maar hij bijt gelukkig niet oef!

Tiejoman (Tioman), Maleisië

Hier is het super mooi en leuk.We hebben veel gespeeld aan een riviertje.
Alleen is 1 iets vervelend, er zijn een soort vliegjes die rode plekjes maken.
Dat is best vervelend hoor ?. Maar ik vind het niet zo erg!
Ik vind het hier leuk omdat er hier super grote golven zijn  en mama trekt veel foto’s met de zon tussen de bergen ,best mooi hoor! Mama en papa zeiden dat er dolfijnen zijn maar we hebben er geen gezien! Ik heb wel veel diertjes getekend in het zand.

Ik (Yuna) heb de tekst geschreven, maar hij is ook voor Hanne omdat zij nog een beetje kleiner is. Dus haar vriendinnetjes mogen ook antwoorden.

Dikke kussen van Yuna en Hanne ?

Strawberry Farm Cameron Highlands
The strawberry farm with the greatest milkshake
Aardbei Boerderij Cameron Highlands
Hanne in de aardbeienboerderij in de Cameron Highlands
Rose Garden Cameron Highlands Malaysia
Rose Garden in Cameron Highlands

Walking on the beach with the kids on Tioman Island Malaysia

Drawing Tioman Island Turtle
Yuna’s tekening van de schildpadden op Tioman eiland

36 thoughts on “Yuna en Hanne tussen thee, tempels en schildpadden…”

 1. Yuna en Hanne,

  Jullie kennen mij niet, maar jullie mama wel een beetje en daardoor kom ik ook af en toe jullie verhaaltjes eens lezen.
  Wat doen jullie dat trouwens goed zeg, zo’n reisverslag maken. En ook hele mooie foto’s. Dat hebben jullie vast van mama geleerd 🙂
  Geniet nog maar van jullie prachtige avontuur en blijf maar veel verslagen schrijven, dan blijven wij ze lezen.

  Groetjes,

  1. Dag Evie,

   Yuna en Hanne hier. Wij hebben de foto’s inderdaad van mama geleerd ;-). Zo leuk dat je onze verhalen volgt en super bedankt voor jouw berichtje zelfs al kennen we je niet.

   Dikke kussen van Yuna en Hanne

 2. CeliNe Ryckaert

  Dag Hanne en Yuna,
  Ik ben de mama van Margó, jullie kleine vriendinnetje van op school?.
  Wat een leuk reisverslag! Ik ben stiekem wat jaloers op jullie avonturen.
  Deze avond lees ik geen verhaaltje voor uit een boek, maar wel jullie reisverslag. Margó zal dit super vinden.
  Geniet er verder van!!
  Groetjes, Celine

  1. Hallo YUNA en Hanne hier !

   Gaat alles goed margò?
   Met mij wel. Al nieuwe vriendinnen op school?? Wij nog niet op reis, maar ik speel veel met mijn zusje.
   Hier is het superleuk! Blijf ons zeker verder volgen.

   Dikke kus Yuna en Hanne ??

 3. Nathalie de pauw

  Waw meisjes welke leuke avonturen beleven jullie allemaal samen met mama en papa. Ik ben eigenlijk een beetje jaloers maar ik zal jullie verhalen blijven lezen.

 4. Hoera, een handbalveld! Heeft jullie mama dan een beetje gesport? 😉

  Groetjes van de keepster van jullie mama’s ploeg!

  1. Jurgen Van den Fonteyne

   dag Robin

   we hebben niet door een waterval gelopen .
   maar wel een rivier !

   veel groetjes van Yuna en Hanne

 5. egbert hofmans

  Leuk om jullie op skype te zien terwijl je 20.000 km van ons vandaan bent. Hopen jullie weer te zien op Bora Bora en dan kunnen we weer samen in het zwembad…. veel plezier en ook straks tussen de schapen in New Zealand : let goed op pappa dat je niet verliest daar!

  1. Yuna hier

   We zullen op papa leten tussen de schapen ?? beloofd!
   Hoe gaat het met jullie ? Met mij goed . Misschien zien we elkaar daar wel in bora bora
   Blijf ons zeker volgen !

   Dag YUNA
   veel kussen van ons ???

 6. Dag Yuna Hanne, hier Ferre, hoe gaat het? Ik mis jullie heel hard! Zoef gaat veel naar buiten en veel naar binnen. Dikke kus Ferre!

  1. Jurgen Van den Fonteyne

   Hallo Ferre en Noor
   het berichtje was leuk.
   het is grappig dat Zoef de heel de tijd binnen en buiten gaat

   dikke kussen van Hanne

  2. Jurgen Van den Fonteyne

   hallo Ferre

   het is met Yuna !
   het is een mooi berigtje van je .
   gier gaat het goed bij jullie ook?
   heeft Zoef al op je schoot gelegen ?
   vind je school moeilik ? kan je al tot 10 + en -?

   veel kussen en schrijf zeker meer bij ons

   1. Dag Yuna, Zoef zit nog niet op mijn schoot maar wel op papa’s. Ik vind school niet moeilijk.5+5=10, voila! ferre heeft dit gedaan en zelf getypt! dag hanne, ik moet de tekening van de krokodil nog maken! Ferre xxx

    Hier Noor, liefste Yuna en Hanne, ik mis jullie. Gisteren ben ik naar de kermis geweest en heb ik in de bungee gesprongen, het was superleuk!! dikke kussen Noortje xxx

    1. Jurgen Van den Fonteyne

     Dag Ferre ,

     Hier Yuna het is ik die de krokodillen tekening vroeg ? !
     Ja je het al goed ik moet de maal tafels nog een beetje oefenen maar ik kan het wel kijk 6×6=36 en 5×5 =25!
     Dat is spijtig dat Zoef ?hij nog niet op je scshoot licht ?.

     nog veel gelek ??????

     en nog veel groetjes en kussen ????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????? baj !

    2. Jurgen Van den Fonteyne

     Dag Noor ,,

     Yuna
     Was het leuk ??? Zo te zien wel ! Hè Ik ben jou bij school dat moet dat moet je nog niet doen misschien Ik denk het wel !

     Zijn het bij. Jullie ook dorars $ ?

     VEEL KUSSEN ❤️❤️????. en geluk ?????????????????
     en goe gaat het met de politsi ??‍♀️??‍♂️??‍♀️??‍♂️??‍♀️??‍♂️??‍♀️??‍♂️??‍♂️??‍♀️

     daar hellowien ?‍♀️?‍♀️?‍♂️??‍♂️?‍♀️??‍♀️?‍♂️??‍♀️??‍♂️.

     BAI en veel groeten van de familie ?‍??‍???‍♀️????

 7. Dag meisjes, ook al mist oma jullie superveel toch moet ik zeggen dat ik het leuk vind wat jullie daar allemaal zien en meemaken. Amai mocht ik kunnen toveren ‘bim sala bim’ verscheen ik niet bij de krokodil maar wel in die leuke winkeltjes met al die leuke spulletjes en denk dat ik dan ook een nieuwe valies zou moeten bijkopen om alles mee naar huis te kunnen nemen. Eerst China dan veeeeeel geshopt, daarna mooie tempels gezien, strandwandelingen gemaakt, gesnorkeld… Jullie hebben ook mooie theevelden bezocht, de jungle,… en dat allemaal op zo een kort tijd! Nu iets helemaal nieuws, Australië. Hopelijk geen spinnen want oma denkt dat jullie dan heel bang zouden zijn ofwel helemaal niet, zo twee kleine schatjes van patatjes. Maak mooie foto’s zodat ik kan meegenieten! Duizend kusjes vanuit mijn zetel tot aan Australië, de maan en terug Australië en terug naar mijn zetel stuur ik naar jullie toe! Voorzichtig zijn en draag zorg voor elkaar.

  Oma!

  1. Dag oma met Yuna hier !
   We zitten in Australië en we hebben een jeep joepie?.
   Ik wou ook dat je kon toveren egt waar . We zien je bijna in Thailand dat is niet lang meer toch?
   Ik mis je ook heel veel ? !
   We hebben neus apen gezien die hebben een lange neus
   Misschien heb je gelijk van de spinnen ik weet het ook niet .
   Het is een leuke spreuk van je ik vindt hem top gehoord het vliegtuig ticket geboekt, amai waaw zo vroeg al super ?
   We oefenen ook voor school tijdens onze avonturen

   Veel kussen van ons en van yuna ?? ??hel ver weg ? tog
   Nog meer kussen ???????

 8. Rita van de genachte

  Duizend rode ballonnetjes zijn op weg naar jullie mocht je er één tje zien TIS van oma he?

 9. Van de genachte rita

  Ach poppemiekes net je berichtje gelezen schrijf Hanne nog niets dan ?of zeg ze zus doe jij dat maar?denk dat het spannend zal worden met de jeep heb gehoord met een tent erbij amai ik zou het niet durven zenne?er zou zo eens een aapje bij jullie willen slapen?ik mis jullie ook en als jullie lange trip van Australië er op zit dan komen we bijna af?als je sterretjes ziet vallen doe maar een wens dat het een beetje vlugger gaat?maar ik weet dat jij met zus mama en papa het daar allemaal super vinden?hier is het een weekje vakantie en Halloween ??????lekker spooktijd?als je knuffeltjes kusjes en ballonnetjes ziet voorbij komen zijn de mijne he?️??❤️❤️??????????Als je dit gelezen het geef je zus een dikke knuffel van mij?

 10. Van de genachte rita

  Dag lieve schatten van me ?heb gehoord dat jullie en gezien dat jullie Super zwemmers aan het worden zij ?en dan nog bij watervalletjes moet superleuk zijn zeker als het daar zo warm is als afkoeling?hier is het an volop herfst hoor en een uurtje vroeger donker?hopelijk kan jullie trip vlug verdergezet worden want jullie zijn nu ontdekkingsreizigers geworden?en oma geniet zo mee van jullie leuke fotos?als je knuffeltjes ????I plaats van schaapjes ziet zijn de mijne he?????????oma goed zorgen voor elkaar hé en voorzichtig zijn??️?️?️?️

  1. Dag oma,

   gaat het daar goed in België? Dank je voor al jouw berichtjes. Dat vind ik super leuk!
   Ik denk dat je veel gaat kopen in de winkeltjes als je in Thailand bent. ? En ik denk dat je veel lekker gaat eten daar ?

   Ik mis jou ook ?
   Dikke kussen van Hanne xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 11. Dag dames,… en Jürgen!

  Jullie zijn nu al bijna drie maand geleden vertrokken uit ons Belgenlandje. Een kwart van jullie wereldreis zit er op en jullie zullen al een leuke tijd samen gehad hebben, veel nieuwe dingen kunnen ontdekken, kunnen genieten van de natuur en lekker eten, … Ik kan dit gelukkig (met enige jaloezie) volgen door de vele foto’s die jullie mama en papa de wereld insturen.

  Binnenkort komen we jullie opzoeken, de vliegtickets zijn al een tijdje geboekt en sinds deze week hebben we twee leuke verblijfjes geboekt waar we tien dagen terug samen kunnen zijn! Zullen we tien dagen feest vieren, leuke uitstappen maken en ons door reisleiders Heleen en Jurgen laten gidsen door een deeltje van Azië?
  Voor Ferre, Noor, tante en nonkel zal het in ieder geval de eerste keer zijn dat we daar zullen zijn. We zijn heel nieuwsgierig en kijken er heel hard naar uit!
  Ahja, ik was het bijna vergeten, natuurlijk komt oma Rita mee! Die mist jullie al heel hard hoor! We zullen er werk mee hebben om na die tien dagen haar terug op het vliegtuig te krijgen :p

  Pe komt ook regelmatig eens langs. Hij zegt het nooit met veel woorden maar ik denk dat hij jullie ook allemaal heel hard mist…

  Hier in België hebben we uitzonderlijk lang kunnen genieten van warm weer maar de winter staat volgende week voor de deur. We zullen onze dikke winterjas mogen beginnen afstoffen want het zal nodig zijn.
  Ferre gaat nog steeds voetballen en doet het goed. Noortje is aan het dansten bij movimento en kan ook al enkele moves, we zullen zien of ze er samen met jullie een paar kunnen doen op het strand van Krabi terwijl de papa’s een lokaal biertje drinken en de mama’s honderduit kunnen vertellen zoals alleen de dames kunnen doen.

  Met Zoef gaat het supergoed… overal waar hij kan, ligt hij te slapen (meestal in de weg)! Hij is superlief en komt s’avonds bij ons op de schoot om samen naar televisie te kijken.

  Ik ben vandaag nog voorbij jullie huisje in de Rabautstraat gereden. Alles lijkt daar in orde, er is van buiten nog niets veranderd!

  Zo, geniet nog van jullie volgende dagen en vergeet ook niet te studeren he! 🙂

  Ik ga nog een beetje genieten van één van onze duizenden belgenbiertjes, een lekker stukje chocolade en een zakje snoepen eten, en misschien eet ik vanaf nog eens een lekker pakje frieten van de frituur ….

  Tot gauw!

  Ik mis jullie !!!!

  Nonkel Tom xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

  1. Dag Nonkel Tom,

   zo lief dat je een lang berichtje hebt gestuurd. Ik vind het schattig dat Noortje al een beetje kan dansen. En ik hoop dat Ferre al super super supergoed kan voetballen. Ik vind het grappig dat je zei dat de dames dan veel kunnen kletsen.

   Ik ben superblij dat jullie naar Thailand komen! Ik ben benieuwd hoe het met oma gaat gaan in Thailand ?! Ik denk dat oma veel gaat kopen ? in de winkeltjes en tante denk ik ook.

   Ik mis jullie super super super veel!

   Kusjes van Hanne xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ?

   1. Hallo nonkel tom

    Yuna hier

    Hoe is het met je daar ?? ?

    Hier is het leuk, we hebben veel gezwommen. ??
    met de boot gaan varen ! Het was een ferry in Sydney
    gaat alles goed met ferre en Noor ?
    Ik vind het leuk dat je zo een lang berichtje getiept heb !
    In Thailand ga ik een winkeltje maken ???????????? !
    moet je veel Doen bij de politie ????‍♀️
    Het is bijna kerst nog 1 dag ????

    Tot de volgende keer !

 12. Dag Hanne,
  We hebben op school de hoofdletters tot J geleerd. We hebben de maaltafel van 2 geleerd en we zijn naar Technolopolis in het PTI geweest. Het was leuk.

  Hier is het koud. Op jullie foto’s ziet het er erg warm uit, het zijn mooie foto’s. Bedankt voor het filmpje, ik vond het supermooi en een mooie berg :-).

  Dag Hanne xxxxx Van Fien

  1. Dag Fien,

   hier is het nu een beetje kouder beneden in Australië. We zijn niet meer in de woestijn.
   Ik kan ben net begonnen aan de maaltafel van 2. De hoofdletters moet ik nog een beetje oefenen.

   Ik mis jou super veel! Veel kussen van Hanne xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 13. Van de genachte rita

  Dag mijn lieve schatten ?zo te zien vinden jullie het samen met mama en papa het daar allemaal super cool en leuk oma geniet van jullie filmkes en mooie fotos?hier is het ‘koud en vroeg donker en triestig zonder jullie ?chanse dat Ferre en Noor er zijn al staan ze al klaar om jullie te bezoeken ?we tellen af en tante en nonkel Tom hebben al voor huisjes gezorgd voor ons allemaal ?er staat een zeteltje klaar met een lekkere cocktail voor oma?️?????al ga ik volgens Hanne niet veel tijd hebben, want ik ga alles leeglopen in Thailand ?we missen jullie van Eeklo tot Australië ?en terug amuseer jullie nog goed zorg dragen voor elkaar?voorzichtig voor de ?en?en???? Dikke kous???????I loveyou?oma knuffel elkaar van mij he?

 14. Van de genachte rita

  Oma tikt foutjes maar das niet erg he je weet wel wat ik bedoel ik wou zeggen dat ik de winkeltjes ga leeg kopen volgens mijn kleine hartediefjes en dikke kus van oma???????????

 15. Rita van de genachte

  Dag poppemiekes hoe ist het heb gezien hoe mooi het daar aan de beroemde rots was ?en raar he rood zand daar?denk dat het wel een beetje vies was om mee te spelen of in te lopen?papa zei dat je ook al veeeeeel kangoeroes gezien hebt?en dat je super ver nog moest rijden om aan de zee te zitten ?maar het daar wat frisjes is?toen jullie in de tent waren om mij te bellen zag het daar wel leuk uit om in te slapen en denk dat jullie ook we moe zijn en de oogjes vlug toevallen?om de dag nadien terug op verkenning te kunnen vertrekken ?oma vond dat vroeger ook leuk om in een tent te slapen?we missen jullie en tellen af om jullie Super hard te kunnen knuffelen?en mee te gaan op avontuur ik ga centjes meebrengen om leuke dingen samen te doen ?en om in de winkeltjes te lopen?moet wel nog spuitjes in mijn billetjes hebben om daar niet ziek te worden he?salue schatjes van patatjes ????oppassen van???veeeeeel mooie?nog dikke ? van oma?groetjes van pe en mê tante nonkel Tom Ferre Noortje ??????tot gauw?

 16. renée en henri van petegem

  hoi hanne en yuna

  hier renée en henri
  we hebben deze week jullie kaartje ontvangen
  en hebben jullie leuke foto’s gezien
  en mama heeft jullie verhaal vertelt
  we hebben nu zelf ook zin om intepakken en wegtewezen
  hebben jullie al lekker gegeten?
  en al vriendjes gemaakt?
  is bij jullie sinterklaas ook geweest?
  bij ons wel en ik heb een lol bal gekregen, henri kreeg lego
  waar zitten jullie nu?
  vele groetjes van renée henri koen en marielien

 17. Van de genachte rita

  Veeeeeel kerstgroetjes van ons allen???????????????✨✨✨✨✨✨✨?????????????????Oma mê pe tante nonkel Tom Ferre Noortje zoef??????????????????

 18. Van de genachte rita

  Dag poppemiekes??? oma is weer vroeg wakker??? en het eerste wat ze doet is kijken ???of jullie daar weer een super avontuur meegemaakt hebben???amai surfen?‍♀️?‍♂️?‍♀️ hoe cool is dat nu weer geweest ik zou zelfs nog niet tot met mijn knieën in die wilde zee daar durven ???hier is het nu drie koningen geweest en terug school denk dat mama daar ook weer juf zal zijn?️✂️?? he superveeeeeel plezier nog nieuwe ontdekkingen?‍♂️?‍♀️?‍♂️ en vele kusjes ?????stuur in samen met massa’s knuffeltjes op weg naar jullie ???✈️✈️✈️???tot in Thailand ?️?️?️ I love you oma♥️???♥️??️??????✈️✈️???♥️?♥️?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top