Reisdagboek #13: Sydney, een stad met vele troeven!

Sydney View Kids Harbour Bridge Opera House

This post may contain affiliate links. If you make a purchase through one of these links, we may receive a commission at no extra cost to you. Please read our affiliate disclosure and privacy policy for more information

Na een fantastische tocht langs de kust van New South Wales, bereiken we Sydney! Een stad die toch tot onze verbeelding spreekt! Bij ons omwille van het operahuis, de brug, het vuurwerk op oudejaar, … Bij de kindjes als de stad waar de papa van Nemo zijn zoon terugvindt ?. Wanneer je over Australië spreekt, is dit toch één van de eerste plaatsen waar iedereen het over heeft.

We vroegen ons af wat de magie was van Sydney? Ondertussen weten we het… Het gaat hem niet alleen om de leuke stad, de iconische gebouwen en de toffe, hippe sfeer die er hangt. Het gaat hem ook om de prachtige stranden in de buurt, Sydney Harbour waar je met de boot in een halfuurtje in een volledig andere wereled terecht komt, enkele van de meest legendarische (surf) stranden ter wereld en zoveel meer!

Ons huisje en de auto

Summerhill

Na al het kamperen en, laten we eerlijk zijn, de vele slechte nachten is het een verademing om in Sydney in een Airbnb verblijven. We hebben twee kamers met alles erop en eraan in een prachtig huis in de nog mooiere wijk Summerhill. We kunnen ons zo voorstellen hoe het moet zijn om hier te wonen. De wijk ligt volledig in Sydney, maar voelt ook een beetje als een dorp in de grote stad. Het doet ons denken aan Notting Hill in Londen. Maar we kunnen onmiddellijk stoppen met dromen, de prijzen zijn hier gigantisch hoog! Nu ja, de Airbnb kunnen we nog net betalen. Al is het een stuk duurder dan gebudgetteerd, het doet deugd om een bed te hebben, niet wakker te worden van wind en regen, en op ons gemakje te kunnen werken en les geven. En met de trein zijn we snel in Sydney centrum!

Bye bye Cody

Car Sold Wash Sydney
Onze laatste momenten met Cody, snel nog het stof van de outback afwassen.

Ondertussen hebben we ook de auto te koop gezet. We zijn nog enkele weken in Australië, maar moeten enkel nog van Sydney naar Brisbane en daar zitten we 2,5 weken in een huis. Om zeker te zijn dat we hem toch zouden kwijt geraken, beslissen we om hem al te koop te zetten. En wat blijkt, na 1 dag en bij de eerste geïnteresseerde zijn we hem al kwijt! We rijden ermee naar een garagist en die keurt hem helemaal goed! Wat een opluchting en opnieuw dank u Patrick! Na het verhaal van de autopanne en de extra kosten aan registratie zijn we heel blij dat we een heleboel geld terugkrijgen. En zo hebben we de afgelopen weken toch vrij goedkoop kunnen reizen qua transport.

Shoppen!

Maar goed, we zijn hier om Sydney te bezoeken! Dus we beginnen aan een wandeling door de stad die ons van de ene wijk naar de andere brengt. We genieten van een heerlijke lunch in het park van Sydney, maar dan slaat het weer om en begint het heel hard te regenen!

Sydney Lunch Park Family Australia
Aan het genieten van een broodje in een park van Sydney

We beslissen dus om in enkele van de bekenste winkelstraten rond te lopen, en dat is al een bezienswaardigheid op zich. We ontdekken het Queen Victoria gebouw, een prachtig Victoriaans gebouw met binnenin fantastische mooie accenten. En het is bijna kerstmis, dus alles is ook nog eens prachtig versierd met gigantische kerstbomen en lichtjes overal! Mama kan haar hartje ophalen, papa ondergaat… Ook de etalages van enkele winkels zijn kunstwerkjes op zich!

Christmas Queen Victoria Building Shopping Sydney
Het prachtige Queen Victoria gebouw, mooi versierd voor kerst!

De Harbour Bridge en het Opera House

De volgende dag is het beter weer en beginnen we aan de rest van de wandeling. Deze keer stappen we uit aan de kaaien en wandelen richting de Harbour Bridge! Toch een prachtig stukje architectuur en alleen al leuk omdat het zo een icoon is. Wanneer we de kindjes vertellen dat ze hier op oudejaar (3 weken later) één van de grootste en bekenste vuurwerken ter wereld afschieten, wordt de brug plots nog een stukje interessanter. Zeker omdat we overal de voorbereidingen zien.

Sydney Harbour Bridge Family Crazy
We zijn blij eindelijk de Sydney Harbour Bridge te zien…

Na nog enkele prachtige pakhuizen komen we langs de oudste pub van de stad, opnieuw een pareltje wanneer je binnen gaat. Alleen jammer dat elke consumptie zo duur is hier in Australië. Nu ja, we wandelen verder en komen via kleine oude straatjes en mooie gebouwen uit op een leuk kerstmarktje. En dan gaan we richting het Opera House, nog één van die iconische monumenten van Australië. Het doet toch wat om er eens rond te wandelen, al was het wel leuk geweest om ook een voorstelling mee te pikken.

Oldest Pub Sydney Beer Bar
De prachtige tap van de oudste pub in Sydney.

Wanneer we nog verder gaan langs de botanische tuinen, zien we uiteindelijk de view van Sydney! Het operahuis met de brug op de achtergrond! En nu terug naar huis, want na die lange wandeling zijn de kleine voetjes wel heel erg moe geworden!

Sydney Harbour Bridge Opera House View Skyline
Het beeld van Sydney, de brug met het operahuis op de voorgrond.

Australian Museum

Tijdens onze wandeltochten door de stad, kwamen we eerder bij toeval het Australian Museum tegen. Aangezien er een grote spandoek buiten hing van walvissen, waren de kindjes onmiddellijk geïnteresseerd. We zijn net te laat om ze in het echt te zien hier in Australië, maar ze zijn er wel geïntrigeerd door. En zeker Yuna wil alles weten over diertjes, waar ze voorkomen, wat ze doen, … Een uitstapje naar het museum dus! Het was toch aan het regenen, ideaal!

Australian Museum Kids Aboriginals Sydney
Het museum was super interessant voor de kindjes, zoals deze zaal over de Aboriginals

En we moeten zeggen, we zijn superblij dat we dat gedaan hebben! Wat een prachtig museum! De walvissententoonstelling was heel interessant, maar niet het enige waarvoor je moet komen. Er zijn gigantische hallen met dieren van over heel de wereld, stukken over de Aboriginals en ook een hele ontdekkingshoek voor kinderen. Het walhalla voor Yuna en Hanne dus! Ze mochten alles aanraken, onderzoeken, onder de microscoop leggen, lades opendoen, … Een leuke namiddag uit en een echte aanrader, dit museum!!

Australian Museum Sydney Discover Kids
Op ontdekking in het Australisch museum in Sydney!

 

Australian Museaum Sydney Discover Hall Kids
Tijd gaat snel wanneer je aan het lezen bent…

Manly Beach

Het leuke aan Sydney is dat het niet alleen een stad is. Het ligt ook aan de zee, beschermt in een inham (de harbour). Je kan dus ferries nemen om alle verschillende stranden, eilanden, … te gaan ontdekken. Eén van die stranden is Manly beach! We nemen de ferry en varen langs het Opera House. De tocht door Sydney Harbour is al de moeite op zich. Na 45 minuten komen we aan in Manly.

Manly Beach Sydney Sunshine Sunset Shadow Silhouette
The Global Wizards op bezoek bij Manly Beach op het moment dat de zon weer door de wolken brak.

We merken onmiddellijk wanneer we aankomen dat het een populaire plek is. Er zijn veel toeristen, winkeltjes, souvenirs maar vooral veel surfers! We houden wel van die Australische surfers vibe! Alleen, het weer wil niet echt mee. We krijgen enkele buien over ons heen, ware wolkbreuken! Op een bepaald moment is het zelfs aan het stortregenen en schijnt de zon!

Manly Beach main Street Rain Sunshine Sydney
Schuilen voor een stortbui in de hoofdstraat van Manly Beach, en dan komt ook de zon piepen…

Het gevolg is wel dat we ons bezoek een beetje moeten inkorten, omdat de meisjes een beetje nat geworden zijn en het koud krijgen. Maar we zijn er toch lang genoeg om de leuke sfeer van deze plek te appreciëren!

Manly Beach Sydney Waves Kids
De surfers aan het bewonderen die de wilde golven van Manly Beach trotseren.

Op de terugtocht met de ferry worden we getrakteerd op enkele buien, maar net op tijd stopt het met regenen om een beeld te krijgen van het operahuis en de brug nu de avond aan het vallen is. Wat een fantastische plek is Sydney toch!

Opera House Ferry Sunset Night Golden Hour Sydney
Het operahuis net na zonsondergang bij onze terugtocht van Manly Beach

Op ontdekking aan Bondi Beach

Op onze laatste dag willen we nog Bondi Beach bezoeken, ook een icoon van Sydney! Bekend voor het surfen en de jetset die naar hier komt. En we willen wandelen van Bondi Beach naar Coogee Beach, waarbij we ook verschillende rock pools gaan tegenkomen, iets wat we heel graag willen zien. Typisch voor dit gebied, aangezien haaien en kwallen frequente bezoekers zijn en de zee ook ruw is met hoge golven. Ideaal voor de surfers, maar niet voor de zwemmers. Daarom hebben ze op verschillende plaatsen rock pools gebouwd. Zwembaden net naast de zee, sommige zelfs gevormd door rotsen. Een prachtig zicht, zeker vanuit de lucht met de drone!

Bronte Beach Swim Rock Pool Sydney
Een drone beeld van de Bronte Beach Rock Pool, met ons daar ergens beneden in het zwembad.

Bondi Beach

Onze toch van ons huisje naar Bondi Beach valt wel wat tegen. We moeten overstappen van trein naar bus en staan daar 45 minuten te wachten in de rij! Volgens onze omstaanders, waarvan 1 mevrouw al bijna 20 jaar aan Bondi beach woont, had ze dat ook nog bijna nooit meegemaakt. Gewoon pech gehad dan waarschijnlijk.

Maar goed, uiteindelijk geraken we er en het zicht op Bondi is onmiddellijk fantastisch!! We gaan eerst iets eten in één van de vele fast food restaurants op de dijk. Tegen dat we buitenkomen en aan de wandeling beginnen, is er een vreemde smog boven de zee komen hangen. Vanop de Iceberg pool, één van de meeste bekende rockpools, hebben we een prachtig zicht op Bondi Beach en de surfers in de zee!

Iceberg Pool Bondi Beach Sydney
Het drukke Bondi Beach en de Iceberg Pool, met al een beetje smog boven de zee.

Wandelen van Bondi Beach naar Coogee Beach

Maar wanneer we onze wandeling willen verderzetten, is de smog vanover de zee aan land gekomen en vormt het een dikke mistlaag. Superjammer, want net de vergezichten op de prachtige stranden en cliffen is een reden om de wandeling te doen.

We wandelen toch verder, en komen langs Bronte Beach. En we hebben geluk, tegen dat we er zijn, begint de mist weer op te trekken. We hebben wel enkele views gemist, maar we kunnen toch verder genieten van onze tocht! Aan Bronte Beach is er ook een rockpool, en we besluiten om er eens een duik te nemen. Waar we niet op gerekend hadden was dat het water ijskoud was!! Maar we zijn er toch eens ingeweest! En ook op de rand zitten terwijl de golven achter ons tegen de kant beuken en soms zelfs over de rand in het zwembad slaan, is ook absoluut de moeite!

Bronte Beach Sydney Rock Pool Waves Family
Aan het genieten aan de rand van de Bronte Beach Rock Pool

Na het laatste stukje van de wandeling komen we moe maar tevreden aan op Coogee Beach. Jurgen neemt nog wat dronebeelden van de rockpool daar (echt kalm water tussen grote rotsen), terwijl de kindjes spelen op het strand. Dat hebben ze wel verdiend na het vele wandelen!

Coogee Beach Sydney Kids Playing Walk
Na een lange wandeling zijn de kindjes blij dat ze kunnen spelen op het strand van Coogee Beach

De terugweg gaat gelukkig een stuk vlotter en na een lange dag komen we weer thuis. De volgende dag verlaten we Sydney, op naar Brisbane waar we voor het eerst aan housesitting gaan doen! Maar daarover in ons volgende dagboekbericht meer!

Coogee Beach Sydney Rock Pool Drone
Drone beeld van de rock pool aan Coogee Beach, gevormd door het zeewater dat over de rotsen heen slaat.

3 thoughts on “Reisdagboek #13: Sydney, een stad met vele troeven!”

 1. Karoline schollaert

  Heb jullie laatste 3 posts na elkaar gelezen en het klinkt allemaal heel erg fantastisch (behalve een lekkende tent dan :-)). Zitten jullie met een strak schema dat je niet langer kan blijven plakken waar het goed is? Of was het om tijdig in Bankok te geraken en is nu alle tijdsdruk weer verdwenen?
  Geniet van het bezoek van de familie en ik kijk uit naar het volgend verslag.

  1. Hoi Karoline,

   leuk dat je onze reis volgt ;-). We moesten inderdaad tijdig in Bangkok zijn omwille van de familie en nu tijdig in Indonesië voor ons volgende bezoek. En natuurlijk de visums, zoals ik al schreef. En dan is er nog mijn eeuwige drang om veel te willen ontdekken en zien, waardoor ik toch graag wat rondtrek. Na ons laatste bezoek, zijn we wel weer iets vrijer om te blijven waar het leuk is. Groetjes, Heleen

 2. Pingback: Reisdagboek #14: Brisbane en een klein stukje Queensland · The Global Wizards

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top