Reisdagboek #20: Thailand met de familie

Family Kids Reunion Krabi Thailand Full Time Travel

Het lag al lang vast dat we tijdens de krokusvakantie naar Thailand gaan, want er is groot bezoek op komst. Onze familie! Hanne en Yuna kijken er al maanden naar uit om oma, tante Angelique, nonkel Tom, Ferre en Noor terug te zien.

Wachten op de familie in Bangkok

Eerst blijven we zelf nog een weekje in Bangkok. We moeten nog eventjes bekomen van het helse reisritme in Nieuw Zeeland en ondertussen wennen aan de tropische warmte. We hebben een appartement in een van de buitenwijken van Bangkok en merken al meteen de verkeerschaos op die er heerst in Bangkok. Vroeger was het precies minder druk? Of misschien hebben we het minder gemerkt omdat we in het centrum waren. Zo doen we er maar liefst twee uur over om ons appartement te bereiken vanaf de luchthaven ipv. 1 uur.

We hebben eindelijk opnieuw een zwembad en kunnen heerlijk Thais eten. Maar we merken ook hoe moe we zijn na het vele kamperen en kunnen wat rust goed gebruiken. De warmte en drukte van Bangkok doet ons wel even duizelen. Wat een verschil met Nieuw-Zeeland. Ook de zenuwen nemen toe naarmate het weerzien nadert.

Vertraging

Maar we hebben pech. De dag voor ze zouden vertrekken, gebeurt er iets in Pakistan waardoor het luchtruim afgesloten wordt. Geen vlucht en veel verdriet. Zullen ze nog wel kunnen komen? Gaan we ze dan maar heel kort kunnen zien? 3 dagen later krijgen we de bevestiging dat ze een vlucht hebben! En gelukkig krijgen ze alles geregeld om ook een paar dagen langer te kunnen blijven. Oef. De extra dagen dat we wachten op hen lopen we maar wat verloren rond in Bangkok. Een beetje shoppen, nog een beetje werken, … Het wordt tijd dat ze er zijn!

Wanneer we ze dan eindelijk mogen gaan oppikken aan de luchthaven zijn we er uiteraard veel te vroeg. Zo spannend… En dan is het zover! Als ze om de hoek komen vloeien de traantjes en is iedereen superblij elkaar terug te zien. Na 6 lange maanden doet dit deugd! Door de gecancelde vlucht kunnen we niet lang in Bangkok blijven, ‘s avonds vliegen we alweer naar Phuket. We brengen snel nog een bezoek aan Khao San road. De eerste tuktuk rit is een feit, de Singha’s en ook hun eerste Thaise curry worden geproefd! Nog een klein beetje shoppen (oma kan haar laten gaan want alles is hier zo goedkoop) en we gaan terug richting vliegveld om onze vlucht naar Phuket te nemen.

Family Eating United Full Time Travels Phuket Rawai
Having our family to visit us in Thailand was amazing!

Rawai Beach – Phuket

De reden waarom we Phuket gekozen hebben is omdat de rest van onze familie nog nooit in Azië geweest is. Phuket is gemakkelijk bereikbaar en heel toegankelijk. Het grote nadeel is dat het heel toeristisch is en niet echt meer authentiek. Na de eerste dagen hier gaan we dan toch meer van Thailand gaan ontdekken.

We verblijven er in een fantastische villa enkele honderden meters van Rawai beach. Wij zijn aan dit strand al eens geweest enkele jaren geleden toen de kindjes nog kleuter waren. Veel bekende plaatsen passeren de revue en de volgende dag trekken we dan ook al meteen richting onze toenmalige lievelingsbar, Nikita’s beach bar. Met zicht op de omringende eilanden kunnen we honderduit bijpraten over onze avonturen en hoe het nu gaat met iedereen. Het doet deugd om iedereen terug te zien.

Phuket Rawai Beach Thailand Coconut Villa Pool
We had the best time in the pool at our villa in Phuket with the family

 

Koh Bon

We regelen ondertussen ook enkele uitstappen en trekken de volgende dag richting Koh Bon eiland. Na een boottocht van 20min met de traditionele Thaise long tail boot komen we aan op een mooi zandstrand met bijhorende bar en palmbomen. Het eerste ‘echte’ tropische eiland voor oma, tante en co.

We installeren er ons voor de rest van de dag. Strand, zee en zon is voldoende om ons urenlang bezig te houden. De kindjes hebben de tijd van hun leven om alles te ontdekken en weer samen te spelen. De volwassenen genieten van de warmte en de rust. Al is het voor ons minder lang geleden dat we mooi weer gehad hebben, het doet na het koudere Nieuw-Zeeland toch ook deugd om weer in de tropen te zijn.

Beach Holiday Phuket Koh Bon Rawai Family Kids
We had the best time on Koh Bon of Rawai Beach’s coast in Phuket

Nai Harn en Karon Beach

We zijn 4 dagen op Phuket en als is het leuk aan onze villa, we willen toch ook graag wat bezoeken. Koh Hon hebben we al gedaan, nu nog enkele stranden in de buurt eens verkennen. Eerst gaan we voor Nai Harn Beach. Een heerlijk strand waar je ook kan snorkelen. We zien enkele tropische vissen, al is het niet de grote massa. Op het strand is het heet! De kindjes spelen er weer op los maar we kopen toch enkele paraplu’s. 1 ervan redt het tot het einde van de week en zal zelfs terug tot in België geraken met Angelique.

Ook Karon beach staat op onze to do lijst maar het is er drukker dan we dachten. Een prachtig strand, maar 20 jaar geleden moet het nog mooier geweest zijn. Tom en Angelique trekken met de jetski de zee op terwijl oma haar nieuwe favoriete drank,  pineapple juices drinkt. Nog een beetje shoppen, enkele heerlijke mais kolven eten (zoals ze ze alleen in Azië op het strand klaarmaken) en we gaan terug naar onze villa. Morgen gaan we met de minibus naar Krabi.

Family Kids Fun Beach Nai Harn Phuket Thailand
The kids had a lot of fun at Nai Harn Beach in Phuket

Krabi

Na vier dagen Phuket, wat meer dan genoeg is, rijden we naar Krabi. We hebben er enkele huisjes geboekt in Melina’s Cottage. Vlak aan het strand, we lopen recht van onze huisjes de zee in! Het is er echt fantastisch en elke avond is er een prachtige zonsondergang vanop het terras. De view is adembenemend, met de rotsen die uit de zee komen. We zijn er ook alleen (of we hebben alles afgehuurd ?). De familietijd die we hier beleven met ons 9, daar kan weinig tegenop!

De kindjes spelen uren op het strand, vaak onder de schaduw van de bomen waar oma op haar stoel ziet dat alles goed is. Wanneer het laag water is, zoeken we krabben en sand dollars (hele mooie platte schelpen met precies een ster in het midden).
Opnieuw plannen we een heleboel uitstapjes. De streek is hier te mooi om alleen aan het strand te blijven liggen.

Sunset Krabi Tha Lane Bay Kids Fun Beach
We could enjoy these beautiful sunsets during our time in Krabi

Koh Hong
De eerste dag doen we een boottocht naar Koh Hong. Onze boot vertrekt op het strand waar we verblijven, heel gemakkelijk! Koh Hong is vrij druk, maar paradijslijk mooi! We kunnen heel de middag snorkelen, op het strand liggen en de tropische jungle van het eiland ontdekken. Oh ja, en de familie probeert ook voor het eerst kokoswater, geserveerd in een echte kokosnoot.

Koh Hong Beach Bay Tropics Thailand Family
The stunning waters of Koh Hong are excellent for snorkelling and playing on the beach

Kayakken

Eén van de hoogtepunten is zeker onze kayak tocht! Op maar een half uurtje van onze strandhuisjes kunnen we met de kayak de mangroves ontdekken. Onze gids leidt ons door de smalle doorgangetjes, langs prachtige grotten en natuur en toont ons enkele kleine aapjes. Eén ervan springt op de boot bij de gids en neefje Ferre. Eventjes schrikken maar een ervaring waar hij nog over spreekt!

En oma, daar lachen we ons ziek mee. Ze kan niet zwemmen en zit dus niet 100% op haar gemak in de kayak bij Jurgen, maar beleeft de tijd van haar leven. Zeker wanneer Jurgen expres zijn ma continu de bomen instuurt zodat ze vast zitten. Dit was absoluut 1 van de topmomenten!

Mangroves Kayak Kids Family Thailand Adventure Family
We had lots of fun kayaking through the mangroves, looking for monkeys and navigating our way out.

Phang Nga Bay

Drie jaar geleden bezochten wij in deze regio James Bond Eiland en Phang Nga Bay. We vonden dat toen heel erg de moeite, en al is het wel wat verder (een uur rijden), beslissen we er toch heen te gaan. Na al die jaren is er wel weer heel wat veranderd. Een nieuwe aanlegsteiger, nog grotere boten en uiteraard nog meer winkeltjes en toeristen.

Maar het blijft prachtig om te zien en de tocht tussen de uitstekende karsten is wondermooi. We meren nog aan op een drijvend dorp om te lunchen. Leuk voor de familie om ook eens te zien hoe sommige mensen hier leven. Veel tijd hebben we niet meer maar we kunnen snel nog even de ‘hoofdstraat’ door (met uiteraard heel veel winkeltjes wat wel wat jammer is).<

Family Picture James Bond Island Phang Nga Thailand
The entire family sitting before James Bond Island in Phang Nga Bay

Railay Beach

Eén van de bekenste stranden van Krabi, omwille van zijn ligging tussen hoge karsten. Een plek waar ook vele klimmers de steile wanden proberen te veroveren. De laatste dag besluiten we hier nog eens naartoe te gaan. Het is er opnieuw druk maar heel mooi.

Aangezien het strand volledig door hoge rotsen is omgeven, kan je er het gemakkelijkste met de boot naartoe. En dan voorzien ze ook maar alle eten en drinken op bootjes, het is bijna een drijvende markt. Heel leuk om te zien, tientallen bootjes op een rij, aangemeerd op het strand. Elk met een heerlijke keuze aan warm eten, snacks, ijsjes en drinken. Je kan er alles krijgen!

Railay Beach Long Tail Boat Krabi Thailand
Angelique finding her name on one of the boats

Khao Sok

Last minute hebben we beslist om toch nog een tweedaagse uitstap naar Khao Sok National Park te doen. We vonden het vorige keer zo mooi, dat we ook onze familie deze natuurpracht willen tonen. Het is een groot meer dat in 1979 is ontstaan door het bouwen van een dam. Het wordt één van de mooiste plaatsen op aarde genoemd en als we het meer op varen is het weer dubbel genieten. Overal rijzen er hoge rotsen op uit het water. Prachtig om tussen te varen.

Khao Sok Lake Boat Trip
The beautiful mountains coming out of the lake are breathtaking

Wanneer we aankomen op onze lunchplaats, is er blijkbaar ook nog een wandeling door een grot gepland… alleen staat die grot onder water en komt dat tot schouderhoogte voor de volwassenen of soms moeten we zelfs kleine stukjes zwemmen.
Oma geeft forfait en let op kleine Noortje terwijl wij mee gaan met onze gids. We krijgen allemaal een hoofdlamp en voor de kindjes is dit natuurlijk allemaal super spannend. Zeker als blijkt dat er ook spinnen en vleermuizen in de grot zitten (dan wordt het voor tante extra spannend ?). Met de kindjes op onze schouders zwemmen we tussen de smalle gangen door maar we komen allemaal heelhuids uit de grot. Ongetwijfeld het spannendste avontuur tot nu toe in Thailand!

Spider Cave Dark Family Khao Sok
The walk through the cave was beautiful and thrilling with all the spiders

De wandeling naar en van de grot is ook prachtig! Door de weelderige natuur van het tropische woud gaan we op zoek naar wildlife. Slangen zien we jammer genoeg niet, maar wel apen, een vogelspin en andere enge insecten.
Nog eventjes relaxen aan de waterbungalows op Khao Sok. Volgende keer willen we echt wel eens in zo een bungalow overnachten. En dan opnieuw naar ons verblijf aan het begin van Khao Sok National Park.

Khao Sok Lake Bungalows Tour Family Kids
The floating bungalows on Khao Sok Lake are beautiful

 

Onze laatste dagen in Bangkok

We sluiten onze vakantie met de familie af in Krabi. Zij vertrekken jammer genoeg terug naar Brussel, wij blijven nog even in Bangkok voor we naar Bali vliegen. Het afscheid valt opnieuw wat zwaar. We weten dat het weer voor enkele maanden is.
Na de grotere en iets luxueuzere huisjes die we gehad hebben met de familie, is het toch wel even slikken als we op onze kamer in Bangkok komen. We verblijven er in het Oldtown Hostel. Heel low budget deze keer na de wat duurdere reis met de familie. We slapen allemaal samen in twee stapelbedden. Op zich wel ok, maar het hostel doet toch ouder aan dan het op de foto’s lijkt. En het is er zo warm!! Het verkeer is er nog steeds een ramp maar we proberen nu toch wat bij te werken en willen nog enkele tempels bezoeken.

Onze laatste dagen in Bangkok bezoeken we nog enkele markten, ontdekken we Chinatown en gaan we op stap naar Wat Po en Wat Arun en kunnen we genieten van een zonsondergang op een rooftopbar aan de Chao Phraya rivier. Een heel mooi afscheid van onze tijd hier in Bangkok en Thailand. En dan nu gaan we voor de eerste keer naar Bali!

Chinatown Bangkok Family Crossing Street
Chinatown is one of the most interesting areas in Bangkok

 

1 thought on “Reisdagboek #20: Thailand met de familie”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top